03.02.2011
Internet Killed Television

İnternet dizileri özellikle ABD’de çok fazla internet kullanıcısı tarafından takip ediliyor. Bu yüzden de reklamverenler tarafından ilgi görmeye başlayan bir mecra haline gelmeye başladı.

2009 yılının Mayıs ayında Charles Trippy adında ABD’de yaşayan bir üniversite öğrencisi sevgilisiyle beraber, sadece YouTube ve kendi internet sitesi üzerinden yayınlanan Internet Killed Television adında bir “reality show” çekmeye başladı. Bu internet dizisi zamanla bir fenomene dönüştü ve yüz binlerce internet kullanıcısı tarafından takip edilmeye başlandı. Dizinin başka internet dizilerinden ayrışması ve bu kadar tutulmasının ana sebepleri; dizinin tüm bölümlerinin en fazla 15 dakika uzunluğunda olması, dizinin neredeyse her gün yayınlanıyor olması, en önemlisi de dizinin çok samimi ve gerçek hayattan olması. Kısacası, internet dünyasının kurallarına fazlasıyla uygun olması.

“Internet Killed Television” internette belirli bir izleyici kitlesine erişince reklam verenlerin de gözdesi haline geldi. Geçen hafta yayınlanan bir bölümde Charles yazıcısının eskiliğinden şikayet ederken, haftasonu yayınlanan bölümde gördük ki HP hemen Charles’a yeni yazıcılarından birini hediye etmiş. Charles da HP’ye teşekkür olarak yeni yazıcısı üzerine “Haunted Printer” isimli çok eğlenceli bir bölüm çekmiş ve her zaman olduğu gibi yüz binlerce izlenme almış.

Internet Killed Television adresine buradan ulaşabilirsiniz;

Picture1234

Picture123

Charles’ın Facebook’u (115 bine yakın arkadaş)

Etiketler : , , ,

Kategori : lorem, ipsum, sitamet